torsdag 30 juli 2009

Antikmässan i Helsingborg

Idag hann jag klämma in ett snabbt besök på Antikmässan i Helsingborg. Givetvis jobbar jag alltid när den är.

I fösta hallen fanns de lite mer exklusiva utställarna.
Där var det mer sparsmakat med föremål och rätt så "stelt".



vackra möbler men alldeles för dyra för min plåtbok

I den andra mässhallen var det mer som en loppis. Ju mer i montern desto bättre, kändes det som vissa hade tänkt när de exponerade.
Vi hann bara gå igenom allt väldigt fort och där fanns hur mycket som helst att titta på.





Där var en hel del Danska utställare och jag gillar känslan de skapar, de är duktiga Danskarna.



En enda monter fångade min uppmärksamhet lite extra. Antiqvm från Tågarp hade gjort denna lite roliga annorlunda exponeringen. Den skilde sig verkligen från mängden i de annar så traditionella monterna. (Jag utbildar mig till Butikskommunikatör, därav kikar jag lite extra på exponeringen. Mer att läsa om min utbildning finns på min andra blogg Louise liv)

foto: Louise Alexandersson
Min kamera är tyvärr sönder så bilderna är tagna med mobilen, Ny kamera skall införskaffas inom snar framtid!!


Skolhuset



Jens Lund på Skolhuset erbjuder saker av kvalité. Mer eller mindre kända designers och prylar från bla Rörstrand, Grythyttan och Gustavsberg hittar man i det fint renoverade skolhuset från 1884. Här finns ett blandat sortiment med antikt, kuriosa, möbler, serietidningar och smycken. Butiken känns väldigt fräsch och välkomnande. Det var ett tag sedan jag var där men jag hoppas att jag ska hinna med en sväng dit i helgen. Skolhuset ligger i Farhult utanför Höganäs.



foto: Louise Alexandersson

För mer information kika in på hemsidan som också fungerar lite som webbshop.

onsdag 29 juli 2009

Östregårds antik och loppmarknad


Östregårds antik och loppmarkand hittade jag av en slump på nätet. Det ligger strax norr om Växjö utanför Moheda.
Jag har aldrig varit där, men det står absolut på min "Att besöka" lista. Bara genom att kika på bilderna på den rätt tråkiga hemsidan har jag hittat massa fina saker som gärna skulle få bo hemma hos mig.

Har du varit där, eller har du hört något om det?


bilder lånade från Östergårds hemsida
ÖPPET ALLA SÖNDAGAR APRIL - SEPTEMBER KL. 12-18

Tillagt 090730:
Har fått bra respons ang denna loppis under kommentarer så kika gärna på dem.






tisdag 28 juli 2009

Gula Huset



I Viken norr om Helsingborg ligger Gula Huset. En del av ett underbart fint bostadshus har fått bli butik.
I trädgården möts man av massor av gamla trästolar, växtdekorationer i smide, rostiga bokstäver, små söta fågelholkar och mycket annat. Man kan inte annat än känna sig sugen på att kliva in.

Väl inne är det lugnt och harmoniskt. Här hittar man gamla fina bestick, mormors nattlinnen, plåtburkar, tändsticksaskar, knappar, tavlor, mindre möbler, beslag och en hel massa annat kul. På en liten vind trängs massor av stolar i olika utföranden till en billig peng.
Här kan man även få sina möbler om målade och restaurerade.







I Gula Huset har jag fyndat vackra beslag och gjort en tavla av dem i en gammal ram. Jag har även köpt dessa fina rostiga bokstäver i metall. Underbara!


Har du vägarna förbi ska du absolut titta in. Öppet fredagar, lördagar och söndagar.
Sök på Brandstorpsvägen 327 Höganäs på eniro.se för karta

foto:Louise Alexandersson

måndag 27 juli 2009

Helsingborgs Antikmässa


ÖPPET

TORSDAG
11.00-20.00

FREDAG - LÖRDAG
11.00-18.00

SÖNDAG
10.00-16.00

ENTRÉ 120:-

HEMSIDA



onsdag 22 juli 2009

Heagård Farmen Antik



Av en ren tillfällighet i sökandet efter en annan loppisbutik hittade jag Heagård Farmen Antik
mellan Ängelholm och Munka-Ljungby.

I två lador finns allt från rostiga nycklar till gamla danska designermöbler. En gammal fallskärm trängs med stolar av olika slag, en väldigt tidig modell av en diskmaskin ser mest ut som ett rymdskepp, sjökort som inte längre stämmer, vackra skrivbord, järnfönster och metalllampor. Trots att man kliver in i en gammal lada med spindelnät i hörnen är allt väldigt snyggt och stilrent uppställt.

Första gången jag var där tyckte jag att det var ett rätt udda ställe men att man kanske skulle kunna fynda något. Den gången gick jag därifrån tomhänt. Eller ja egentligen inte, jag tog en av mina bästa bilder på ängen utanför, så helt tomhänt var jag ju inte.



Andra gången jag kom dit var tillsammans med min sambo, då blev jag blixtförälskad i ett gammalt tandläkarskåp, så slitet och charmigt. Det var bara tvunget att följa med hem! Dessutom visade det sig att Bruse som har Heagård hade sett bilden (jag tog förra gången) på min andra blogg och blivit stormförtjust i den. Han kommer att använda bilden på sin hemsida till nästa sommar. Verkligen kul!

Sist jag var hos Bruse höll jag på att inte komma därifrån. Vi började prata om allt och ingenting och tiden går fort när man har trevligt. Med mig hem fick jag iallafall en spegel till min spegelvägg.

Skåpet har jag putsat från rosten som var uppe på och bor numera i min hall. Pga skåpet blev det till att ändra om lite i hallen. Eller ja rätt mycket faktiskt, byte av tapet och så blev det en vägg full med speglar.

I morse kom tapeten på plats och speglarna är upp hängda så nu är hallen klar.



Vi hade inget bra hallbord tidigare, det bruna var bara ditställt för att ha något.

Rund solspegel, från mamma. Guldspegel, från mamma. Silverspegel, från mamma. Spegel udda form, från Heagård.


Heagård är alltid värt ett besök. Jag ser fram emot att göra fler fynd där.

Öppettider tom 31 oktober 2009
Alla dagar 11-18
Hemsida




foto:Louise Alexandersson

Välkomna till Loppis Skattkammaren.

Jag är en tjej på snart 28 år som är bosatt strax utanför Helsingborg i Råå, i Skåne. Jag är ständigt ute på nya äventyr. Jag älskar att fynda på loppisar, hitta små unika butiker, inspirera andra, inspireras av andra, komma på nya idéer, skapa lösningar, inredning och att pyssla.

I denna bloggen vill jag dela med mig av bra, intressanta och trevliga ställen att besöka och inspireras av.

Jag har några favoriter som jag ofta återvänder till men jag besöker gärna nya ställen. Alla möjliga ställen, fasta loppisbutiker, personliga prylaffärer, handelsträdgårdar, lumpbodar, antikhandlare och allt annat där emellan.

De mesta jag besöker ligger här i Helsingborgs trakterna, men jag vill gärna hitta nya skatter vart jag än kommer, så tipsa mig gärna!

Tjusningen med just loppisar är att man aldrig vet vad man hittar. Vem har ägt saken innan mig, vad har den använts till och varför ligger de här på ett loppisbord. Tänk att få veta historien bakom någon fin pryl man släpar med sig hem.

Min sambo delar inte glädjen för loppisar lika entusiastiskt som jag, han följer endast med om det är lite mer kvalité och antikt som står på utflyktsschemat.

Här på bloggen får jag skriva av mig alla mina tips och idéer, och jag hoppas att Ni får användning för dem. Tveka inte att kontakta mig om Ni undrar något, har synpunkter eller bara vill tipsa om något.

Bloggen är under uppbyggnad och kommer att få sina första inlägg om några dagar. Tipsa gärna om bloggen till de du tror kan vara intresserade.

Bloggen är helt och hållet min hobby, alla bilder på bloggen tillhör mig och får ej användas utan tillåtelse. Allt som skrivs på bloggen är mina personliga åsikter såvida jag inte anger annat.


//Louise