onsdag 25 augusti 2010

Montebello Möbler

Malin kontaktade mig och berättade om hennes och hennes väninnas butik Montebello Möbler i Vallentuna.

- Vi gör om gamla möbler så de får nytt liv, både till vår butik men även på beställning. Vi har många beställningsjobb och älskar det vi pysslar med. 

Butiken ligger i Vallentuna centrum en halvtimme med Roslagsbanan från Stockholms
Östra station. I butiken säljer vi förutom möblerna inredningsprylar från bl.a Dommo by Gawor, Olsson & Jensen, PB Home och Madam Stoltz plus många fler. 


Vi tar bara in saker som matchar vår stil som är shabby chic, lantlig men även lite
industri numera.


Montebello startades för drygt 2 år sen och utvecklingen har gått ganska snabbt för oss.
Vi har en mindre verkstad i butiken så man kan se vad vi pysslar med när man kommer in och kikar i 

butiken.

bilder lånade av Montebello Möbler


Välkomna in i butiken eller kika in på vår blogg.

Montebello Möbler
Allégatan 8, Vallentuna
Butiken har öppet
Vardagar 10-18
Lördagar 10-14

tisdag 24 augusti 2010

som Sara

I Gamla Stan i Stockholm hittade jag också den supermysiga butiken somSara. Här hittade jag massor av vackra ting.Här blandades gammalt med nytt, slitet och oanvänt. Zink, trä, tyg och snäckor. Underbar butik som man bara måste besöka.


somSara
Österlåmggatan 37
Gamla Stan, Stockholm

måndag 23 augusti 2010

LAGERQVIST&CO

Ikväll kl 19.00 öppnar nätbutiken LAGERQVIST&CO.
 
Annica som äger butiken berättar 
- Jag säljer guldkorn till hem och stuga noga utvalt av mig. Leverantörer jag har i dagsläget är Bungalow från Danmark. Emelie Almhager med sina vackra illustrationer. Samt inom kort även keramik från Annas keramik. Butiken kommer också ha en liten del av just "guldkorn" dvs. utvalda auktions och loppisprylar.
Sortimentet kommer att utökas under hösten med massor av spännade produkter...
Jag firar öppningen med 10% rabatt på hela beställningen mellan 23/8-10/9. Ange rabattkod SEPTEMBER



torsdag 19 augusti 2010

Kronan på Verket

I Gamla Stan i Stockholm hittade jag en butik som hette Kronan på Verket. Jag har tidigare skrivit om Kronan på Vaerket i Fedrikshamn, Danmark men de hade inget med varandra att göra.

I butiken i Gamla Stan kunde man hitta inredning, kläder och blommor. Redan på gatan kände man att detta är en mysig butik man bara måste gå in i.


Kronan på Verket
Österlånggatan 37
Gamla Stan

söndag 15 augusti 2010

Gamla stan Stockholm

I Gamla stan i Stockholm finns det oändligt med Antikbutiker. Jag tror att det ligger minst en butik på varje gata och på några ligger det till och med flera butiker på rad.

Jag hade tyvärr inte tid att kika in någon butik då jag var i Stockholm för att jobba men jag hann ta några bilder när jag sprang förbi.

måndag 9 augusti 2010

Antikmässan Helsingborg del 3

Besöker man Antikmässan kan man räkna med att en hel del kända ansikten dyker upp. Kända från tex Antikrundan och Första, Andra, Tredje på tv.
Vi stötte på bla Peder Lamm och på Mästerby Antik köpte vi linnehanddukar av Maud Ingster.

fredag 6 augusti 2010

Antikmässan Helsingborg del 3

En av mina favoriter på Antikmässan var Danska K&Co. De säljer en mix av Fransk/Svensk romantik med industriella inslag. Rätt mycket industri tycker jag. De har butik i området Fredriksberg C i Köpenhamn, Danmark.

torsdag 5 augusti 2010

Loppis i Hornstull

Alexandra mailade mig ang att hon ska ha en stor loppis.


Vi är samlare. På vägen har vi fyllt på med fina, konstiga, mindre eller mer vackra saker. Nu är det dags att återvinna och sälja de saker vi inte längre får plats med. På Slipgatan 13 i Hornstull står en etta fylld med saker. På lördag är det loppis, på söndag flyttar jag ut. Den måste tömmas. Det finns stolar, böcker och skor. Bokhyllor, en säng och en alldeles förtjusande tjock-tv. Och det viktigaste av allt, mängder av kläder. Marimekkotyger, Vintagejackor och mycket mer.  Allt i lägenheten är till salu. Allt ska bort.
Kom, titta, kläm och köp. Dörren står öppen.

Varmt välkomna!

PS. Vi kör kontanter dagen till ära.
Vill du veta mer? Gå med i vår
facebook-grupp.

söndag 1 augusti 2010

Antikmässan Helsingborg del 2

En utställare jag gillade var Atmosphere antik från Halmstad. Exponeringen i montern var kanske inte så bra men jag gillade grejerna. Den vackra byrån som var målad knalligt limegrön var bara helt underbar, vackra soppskålar och snygga kökshanddukar föll mig i smaken i denna montern. Ett besök till Halmstad hade varit trevligt.

Är det någon som varit och besökt butiken?

Antikmässan Helsingborg del 1

Igår var jag och en vän på Antikmässan. Vi kom dit ganska tidigt och det kändes som att där var mindre folk än förra året. Mot slutet var det mycket folk och rätt jobbigt men det kan ju bro på att vi var i den hallen där man har råd att handla.
Det är uppdelat på 3 mässhallar, i de två första är det väldigt dyrt och lite mer exklusivt. I den sista hallen är det lite mer butikskänsla över montrarna och där pågår en betydligt mer rörig kommers.