måndag 6 december 2010

Gästbloggare Maria

Hej!
Jag heter Maria och har fått den stora äran att skriva ett gästblogginlägg här! Jag bor i västra Östergötland och jobbar till vardags på djursjukhus. Mitt största intresse utöver djuren är inredning och var är då bättre att fynda inredningsdetaljer, och ibland lite större saker också, om inte på loppis!

Här kommer en liten resumé över loppisar i mitt närområde som jag brukar besöka. 

Borensbergs secondhand –
en ganska liten loppis på byns ”centralgata”. Mest prydnadssaker och köksattiraljer men här kan man göra små fynd emellanåt! Perfekt att slinka in ett varv här innan man går in på ICA och handlar. Priserna är väl normala för loppis, men man blir alltid lite besviken när en loppis inte har bättre koll än att ta 10kr för en något som nytt kostar 5kr på IKEA. Ett plus är att man kan lämna in saker där och få dem sålda, mot att de behåller hälften av inkomsten. Ett minus är att de inte har så stor koll på vad man lämnat in och avräkningen inte innehåller allt man lämnade in. Gott om parkeringsmöjligheter. 
Öppet vardagar och lördagar.

Återvinningen, Motala – En stor pryl- och möbelloppis där överskott går till Baltikum. Ett ställe jag gjort en hel del fina fynd på, både möbler och saker. Prissättningen är något skev, men det gör fyndfaktorn högre när man väl hittar en godbit till ett betydligt lägre pris än du förväntat dig. Dock blir besvikelsen större när läget är det omvända... Hämtar det man vill skänka helt utan kostnad, ordnar hemkörning mot betalning. Lätt att få parkeringsplats på vardagar, betydligt trängre på lördagar. 
Öppet vardagar och lördagar. Söndagsöppet på sommaren.

Återvinningen, Motala – klädavdelningen.
Nyöppnad avknoppning till pryl- och möbelloppisen med samma namn. Här finns en del nya och väldigt udda kläder mixat med begagnade och därutöver lite nya inredningsdetaljer. Har ännu inte tagit sig, tror att de skickar de flesta kläderna direkt till behövande. Hittills ingen rusning hit och lätt att parkera. 
Öppet vardagar och lördagar.

Fornåsa – En jätteloppis där det mesta förmodligen finns, bara man hittar det. Flera våningar, en massa uthus och saker, saker, saker. Vägskyltar, dörrar, böcker, toaletter, garderober, plastblommor, porslin, kläder, möbler,  och en hel del skrot… Dock till överpris och alltför ofta i rätt dåligt skick då mycket står utomhus i alla väder. Känslan av att sakerna aldrig säljs, man känner igen för mycket från förra gången man var där. Även om förra gången var ett år tidigare. Pruta går inte, säger dom som försökt. Jag har dock lyckats en gång. Fick ner priset på en glasburk 5kr för att den var en aning defekt. Det var en minut i stängningsdax och innehavaren sa att han var för trött för att argumentera. :) Lätt att parkera precis utanför entrén. 
Öppet vardagar och lördagar.

Hjärta till hjärta, Linköping – En rätt stor loppis med stor chans till fynd, det är sällan jag går härifrån utan något med mig. Mycket kläder och prylar och en hel del möbler också. Här gäller det att vara i god tid till öppningsdags för att få plats att parkera och hamna långt fram i kön för att vara med innan guldkornen försvinner. Och att hålla hårt i det du hittar så ingen försöker plocka det ur din varukorg. Det låter kanske konstigt men det är lite Ullaredskänsla över rusningen in när dörren låses upp, då är det bara att följa strömmen annars blir man nästan översprungen. Öppet tisdag- och torsdagkväll samt lördagförmiddag.

Prio1, Linköping – En rätt så nyöppnad loppis som inte hunnit ta sig än, tror inte att det är så många som har upptäckt denna loppis än. Några fynd har jag dock gjort här och till väldigt bra priser dessutom. En ovanlig detalj, för mig iallafall, är deras gratishylla, där man får ta det man vill ha – gratis! 
Gott om parkeringsplatser och bra öppettider, både vardagar och lördagar.

Myrorna, Linköping – Loppis mitt i stan. Här kan man göra fynd men tyvärr är det en del överpriser här. Mestadels kläder och rätt mycket jeans. Öppet vardagar och lördagar. Parkeringsmöjligheter på gatan varierar beroende på dag och tidpunkt, men parkeringshusen i city brukar ju ha någon plats i alla fall.

Återvinningen, Linköping –
Har kommit igång bra trots att den inte funnits så länge. Samma idé och verksamhet som Återvinningen i Motala. Rätt så mycket möbler. Här har jag gjort en del fynd. Prissättningen kan halta något, till exempel två likadana glas kan skilja 5-10kr i pris, personalen motiverar med att de inkommit vid olika tillfällen och att jämka med priset går inte. 
Öppet vardagar och lördagar.

Hjärta till hjärta, Mjölby – En lillasyster till loppisen i Linköping. Här har jag gjort fina fynd. Normala loppispriser, tycker jag, har dock tyvärr blivit dyrare, som på alla andra ställen parkeringsböter. Hög trottoarkant man måste över för att parkera på anvisade platser. Inget för den med bil med låg markfrigång. Man ska akta sig för att parkera längs med gatan här, gör man det får man räkna med. 
Öppet ett par dagar i veckan och lördagar.

Magasinet, Mjölby – Pingstkyrkans loppis. Lite av varje, inga stora fynd gjorda här men det finns potential. Gott om parkeringsplatser. 
Öppet på lördagar och ett par kvällar i veckorna.


Hoppas detta ska inspirera er till besök på någon av dessa ställen när ni har vägarna förbi! Vem vet, vi kanske ses där! Tills dess, kika gärna in på min blogg Marias fynd och se vad jag har fyndat på sistone!

Hälsningar Maria

1 kommentar:

  1. Karusellflickan12 december 2010 07:24

    Åh vad roligt att hitta en massa tips på loppisar i närheten :0)

    SvaraRadera