lördag 12 maj 2012

Butiken Hjälpen

Lördagens loppisfärd förde oss bland annat till "Butiken Hjälpen" i Ölmstad, som ligger mellan Jönköping och Gränna.
Trots det dåliga vädret, ösregn och gråmulet, en trevlig utflykt. Jag kan verkligen rekommendera denna tripp om du bor i närheten. Kör gamla Grännavägen från Huskvarna. Bara omgivningarna runt omkring med böljande fält och skog är fantastiska! Berättar med om detta senare.


Butiken består av två byggnader, en med möbler och större ting, och en med mindre saker- porslin, böcker, textil med mera. Som så många andra loppisar är detta en labyrint av små rum som avlöser varandra. En gidigen porslinsavdelning som kan rekommenderas. Fyndade 6 stycken underlägg, Arabias Kastelheimi för 60 kr. De är även bra på böcker, även om den bok jag köpte skall användas till bröllopsdekoration.





När du gjort ditt besök (tag med kontanter för de tar inte kort) kan jag rekommendera en glass i Krysset Lanthandel ungefär 100 m från butiken. De har egengjord smarrig glass, Grenna glass, i olika smaker. Vad sägs om Lilla Ellens Enkla Vanilj, Luriga Ronjas Lakrits eller årets experiment Fläderlätta Citronkyssar?! Kan även ätas på glasscafeét i Gränna (en stad som förtjänar ett eget inlägg senare i sommar!).

När du ätit upp din glass och känner dig ännu mer suger kan jag rekommendera en avstickare runt sjön Landsjön. Vid sidan av fin fin natur, vackra gårdar som Lyckås, kan du passa på att besöka fiket och butiken "Kaffe och Kackel" som har öppet april-oktober. Uteservering med hembakat på menyn och utsikt över Landsjön. När vi åkter förbi idag öste regnet ned, så bilderna gör inte den mysika miljön riktigt rättvisa... men ni får hålla tillgodo!

 Lyckås gård.
 Kaffe och kackel
Dagens fynd, bok och underlägg (och fina karaffer, men de får jag berätta om en annan gång).

1 kommentar:

  1. Hej
    Vill bara tipsa om Loppisappen. En app för iPhone som listar Sveriges loppisar. Nya tillkommer hela tiden då appens användare kan lägga till loppisar när dom hittar en ny som inte finns. På detta sätt hitta folk lättare hit.
    Butiken hjälpen är en i mängden. Använd appen för att hitta dit.
    http://itunes.apple.com/se/app/loppisappen/id447440516?mt=8

    SvaraRadera