lördag 6 november 2010

Emmaus Loppmarknad

 Denna afton tänkte jag tipsa om Emmaus loppmarknad, den ligger nästan precis vid Söderåsens nationalpark här i vårt underbara Skåne. Blev ganska paff när jag åkte förbi, stod en massa ambulanser och en skylt om loppis. Hmm, ambulansloppis?!


Deras vinst går till biståndsprojket och behövande. Alla ambulanser fylls med div sjukvårdsgrejor, kryckor, rullstolar och massor med annat sjukvårdmaterial som sen körs ner till Gaza, eftersom det är stor brist på just såna saker där. DET tycker jag är en bra grej!


Här fanns verkligen ALLT och lite till. Snyggt uppställt och ordning och reda.
Hittade mycket skojjiga saker här, som dessa tre filurer. Och för den som inte går på loppis så mycket och har pengar över fanns det ett helt gäng spargrisar och köpa.


Klädavdelningen var väldigt stor, allt var snyggt upphängt, helt och rent.
Fanns även mycket böcker, stod i fin ordning efter bokstav. Barnböckerna var ställda efter färg på omslaget, trevligt och snyggt.


Kan verkligen rekommendera denna loppis. Fanns en hel del, allt är på en mysig liten gård i två uthus. Mysig att bara vara där. Just det ja, kläder kunde man köpa för kilopris, 19:- kilot. 

Ha en fin kväll och helg! I morgon är det söndag, söndagar är loppisdagar..!
/Helena
-------------------------------------
Tillägg 101107
Maria skriver att Emmausbutikenerna i Malmö, Kirseberg och Södra Sofielund tror jag hon menade, är mycket bra butiker.


6 kommentarer:

 1. Det är min favoritloppis när jag är i Skåne! Har gjort många fynd där :0)

  SvaraRadera
 2. Det är ju toppen att du skriver om allt man kan besöka. Något sådant här har jag önskat skulle finnas många gånger. När man är ute och far på lite semester eller tar en helg tripp vill man ju alltid till någon loppis eller butik, då är det svårt att hitta dem. Nu är det ju bara att kolla din blogg först.

  Toppen vilket jobb du gör!

  Kram Helen

  SvaraRadera
 3. Emmausbutiken i Malmö (både den på Kirseberg och den andra som jag inte minns områdesnamnet på) är superbra! Låga priser jämfört med storstan och mycket pinaler :)

  //Maria

  SvaraRadera
 4. Emmaus här i Göteborg var billig förut men nu har även de blivit dyra. Nu har de även söndagsöppet - en nyhet sedan ett par veckor tillbaka.

  SvaraRadera
 5. Hej Louise!
  Vilken toppenblogg du har!!
  Den Emmausen ska jag definitivt besöka nästa gång jag är på språng i Skåne!
  Vår Emmaus här i Dalarna har blivit tokigt dyr, men ändamålet är ju bra...
  kram Susanne

  SvaraRadera