söndag 14 november 2010

En lång runda och 10 loppisar

Idag tog jag min vän Helena på loppisrunda. Vi kan väl säga som så att rundan blev inte så lyckad vad det beträffar loppisar.

Vi började i Landskrona och besökte Larsson Lager. Här är det alltid kul att kika in en sväng men ingen av oss gjorde några fynd idag tyvärr.

Vi fortsatte mot Saxtorp där jag sett att det skulle finns ett ställe som hette Rackarhålan Antik & Kuriosa som skulle ha öppet på söndagar. Stängt var det där!

Vidare till Teckomatorp och ett ställe som hette Skofabrikens Loppis, inga öppettider annonserades och kan ni gissa, stängt var det där!

Vi styrde bilen mot Tågarp på 110:an och strax innan Tågarp stod en skylt "Loppis idag", vi rullade in på den lilla grusvägen och hittade en sliten lada med lite skrot utanför. Här var det helstängt.

Vi fortsätter på 110:an och plötsligt tvärnitar jag och svänger in på Rönnehälls Bygdegård vid Tågarp, här var det loppis varje söndag stod det. Jovisst var här loppis, i källaren stod två damer och sålde sånt de tröttnat på i hemmet, bla 2 supersöta undulater med bur. Stor besvikelse.

Resan fortsatte längst 110:an och lite längre fram ser vi en ny skylt Loppis, vi följer den och hittar ett ställe vid Sireköpeinge som vi inte ens orkade gå in på för det såg så trist ut.

Vi fortsatte 110:an mot Bjuv och hittade Åsas Loppis längst med vägen. Där stod öppet söndagar men ingen verkade vara där. De hade även en skylt med Åsas Loppis i Kvidinge öppet söndagar så vi tänkte att vi åker dit.

Vi kommer till Kvidinge, vi kör igenom hela Kvidinge, vi hittar inte. Plötsligt ser jag en lada jag känner igen, här har jag varit innan och letat efter en loppis. Här finns ingen loppis. Stängt, igenbommat, nada!

På väg ut ur Kvidinge ser vi åter igen en skylt "Loppis 200m"...ingen loppis i sikte...???

Vi börjar styra färden tillbaka mot Helsingborg när jag kommer på att Ausås är nära och att Jörgens Loppis har ju öppet! LYCKA!

Vi kör till Jörgens Loppis och Helena fyndar en häftig koffert! För min del blev det inga fynd idag men en trevlig tur med många skratt blev det iallafall.

3 kommentarer:

 1. Nä, det var attans så stängt det var överallt. MEn tack för en supermysig dag, attans med tavlan. Ska fixa stora bilen och brumma dit och köpa, kanske du kan visa vägen??? ;-)
  /Helena

  SvaraRadera
 2. sålde de unulater!!!!?!? haha, galet.
  Men fy vilken otur ni hade för övrigt. Bättre jaktlycka nästa gång ;)

  SvaraRadera
 3. Det låter ungefär som när min väninna och jag ska ut på loppis och göra de stora fynden :)

  Kram Lily

  SvaraRadera