fredag 22 oktober 2010

Gästbloggare Linas första inlägg

En loppislista med öppettider - Second hand i Varberg
Bois 2-hand        0340-898 11         Lördagar 9-16 onsdagar 16-18
Uppstickare bland alla stora... Här gör jag alltid fynd. Sjukt billigt och bra fyndchanser på roliga och annorlunda saker. Dock en del nagg på saker och ting så man får kolla noga på vad man köper. Billigt med oväntade saker!

Varbergs Gif 2-hand          0340-67 98 04         Lördagar 9-16 onsdagar 17-20
Den store bland dom andra. Bra kvalité på varorna och bra uppdatering på saker. Mycket glas, tallrikar och prydnadssaker. Bra på möbler och det är där dom är billigast! Annars bra priser i övrigt. Här hittar man lite mer moderna möbler samt vardagsporslin, man kan få leta länge efter gamla och nötta saker med charm. 

Pingstkyrkan 2-hand  Numera Second Chance       0340-61 16 00        Lördagar 9-16 onsdagar 14-?18
Gammal loppis i ny regi med stora nya lokaler. Flera föreningar som gått ihop och gjort något riktigt bra utav det. Mycket av allt! Framförallt möbler och textilier. Här går man alltid hem med massa saker. Här kan man också ha tur att göra rktigt roliga fynd till bra pris. En bra Policy för personalen är att dom inte får köpa saker av det som ska säljas innan det kommer ut i butik. alltså kan man hitta många godbitar. 

Möbler och gamla ting i Spannarp        0340-431 56       Onsdag - fredag 13 - 18  och söndagar 11 - 18
Detta är ingen loppis eller 2-hand mer en butik där ägaren tar hand om dödsbon och sätter egna prislappar. Han har koll speciellt på glas och porslin. Men saknar man något hemma så hittar man det här. Stort och fullt med gejjer från golv till tak. Lätt att bli förtjust i saker utan att bry sig om den är dyr eller billig. Mycket tallrikar och glas. 

Röda korset Bikupan 2-hand       0340-69 58 50  onsdagar
Denna Second handen är lite dyrare än dom övriga men sen går det ju till något bra, som dom flesta gör iof. Här kan man köpa uppsydda saker av personalen. Bra på kläder och tyger, men som sagt lite dyrare. Men då är sakerna i riktigt bra skick med. man får det man betalar. 

Östra Tullhuset       0340-131 31
En rolig antikaffär med utplockade härliga saker av damen som driver butiken. Mycket trämöbler, sockerlådor och julgransbling-bling. Bra priser trots att det är en antikbutik. En liten upplevelse i sig att titta in där.
Lite varning för att man inte ser skogen för alla träden. 

Veddigeloppisen  tisdagar & lördagar  Flyttad till gamla Möbelhörnan i Veddige
Väldigt stor loppis med hur mycket möbler som helst. Väldigt billigt, men många av sakerna har stått där ett tag också. Bra på tyger och möbler.

1 kommentar:

 1. Tack Lina för alla dessa härliga loppistips!!!!
  Kul att ni kommer att samarbeta, önskar er lycka till och tackar för att ni skämmer bort oss med alla härliga loppisplays!
  Önskar er alla en skön helg
  Kram
  Marianne

  (Skåning som flyttade till Dalsland men är ofta himma och hälsar på och då passar på att besöka någon utav era loppisar ni tipsat om.., tack)

  SvaraRadera