söndag 16 augusti 2009

Stallqvarn Diversehandel


Stallqvarn Diversehandel ligger i Jönköping och har anor från 1670-talet. Det är en gammal kvarnplats som bedrivits som både benstamp och fähus, men även som magasin för mjöl, spannmål och som häststall.

Idag finns där allt från nyproducerade varor i gammaldags stil och billig loppiskuriosa till antika föremål med historia.

Jag har inte själv varit där men min klasskamrat Caroline tipsar om att det är ett underbart ställe "
att försvinna in i sin egna lilla fantasifyllda värld, spekulera bland allt för mycket saker, få inspiration över de mest egendomliga sakerna man ej trodde existerade"

Jag lägger det högt upp på min "att besöka" lista efter att ha kikat på hennes bilder.

Stallqvarn Diversehandel
Hulukvarnsgatan 10 (Dunkehallaravinen)
Öppet
Fredagar 14-18
Lördag och Söndag 10-15
Hemsida

2 kommentarer:

 1. Du är så himla rar i Din kommentar till mig. Jag skulle så gärna vilja plåta själv, jag har tänket, men inte självförtroendet och tålamodet att lära mig tekniken.. Det finns så många fantastiska fotografer ändå!

  Kul att Du är med och tävlar. Tack för att Du tipsar om butiken i Jönköping, herregud, jag behöver nästa ta kuriosa-antabus, jag som måste hålla hårt i min plånbok. Skall till Indien om några månader och därför är det köpstopp...

  Agneta

  SvaraRadera
 2. Tjena Louise!!
  Fan va kul att jag kom in här till din blogg då jag sökte på Stallqvarn.. Skulle kolla deras öppetider då vi skulle dit idag, söndag.
  Världen är liten! ;)
  Jag bor ju nämligen här uppe så jag älskar stallqvarn och mamsen och hennes man har med fattat tycke.. vem hade inte gjort det efter man varit där.. ;)

  Allt bra med dig?? Är det du och Daniel fortf?
  Kram
  Malin

  SvaraRadera