onsdag 14 april 2010

Hallavara Lanthandel

Den lilla orten Hallavara ligger lite mitt i ingenstans mellan Båstad och Torekov i Skåne/Halland. Där ligger en gammal Lanthandel som förvandlats till inredningsbutik.

Supertrevliga Helena Rääf som driver butiken arbetar som inredare och frilansjournalist och 2009 öppnade hon sin butik i Hallavaras gamla Lanthandel.

I butiken hittar man gammalt, nytt, klassiskt och kvalitet. Helena arbetar mycket med rescykling och återbruk. Möbler kläs om med vackra gamla tyger som hon passionerat samlar på.Lite av originalinredningen har sparats och man undrar vad som en gång förvarats i de fantastiskt många lådorna.


Det är en charmig butik med många fina saker. Möbler, tyger, kuddar, ljusstakar och porslin.


I butiken säljs vackra quiltar tillverkade av gamla Saris (Indiska tyger som bärs som kläder). Dessa sys av ett kvinnokooperativ i Indien och vinsten går till hem för handikappade ungdomar i Calcutta.


Prisklassen är något dyrare men här finns ändå något för alla plånböcker. Väl värt ett besök.

Hallavara Lanthandel
Öppet  
Lördag-Söndag 11-16
Juni-Augusti alla dagar 11-16


Hallavara, 269 91 Båstad
 0431-36 50 41

3 kommentarer:

 1. Hejsan

  Den här butiken måste jag och min sambo besöka.......då får min sambo köpfnatt..he he....tackar för tipset.

  SvaraRadera
 2. Åh den här lilla butiken har jag varit sugen på länge! Det blir en tur dit med syster yster imorgon, tack för att du påminde mej om den!

  SvaraRadera
 3. Den här butiken är ett måste när ni är i trakten. Helena, ägaren till denna juvliga butik, har fantastisk känsla för färg och form som hon har satt i hop för att ge oss andra inspireras från. Hon vågar och har känsla som få.
  Dessutom är Helena en underbart dynamisk person som har nära till skratt samtidigt som hon är väldigt duktig dekoratör.

  SvaraRadera